Spis treści PH 2/2016
STR.
|
AUTOR
|
TYTUŁ
|
---|---|---|
1. | J. Barłowska, M. Florek, Z. Litwińczuk | Mleko i mięso zwierząt przeżuwających jako źródło substancji biologicznie czynnych. Część I. Mleko (Pełny tekst) |
4. | T. Krychowski, A. Nowosielska | Analiza użytkowania nasienia buhajów w pierwszym półroczu 2015 roku (Pełny tekst) |
9. | R. Klebaniuk, E.R. Grela, M. Bąkowski, M. Zając, M. Olcha | Behawioralne następstwa nieprawidłowego żywienia bydła (Pełny tekst) |
14. | P. Guliński, E. Salamończyk | Bydło Hecka (Pełny tekst) |
16. | H. Bernacka, M. Umerska-Błażkiewicz, E. Peter | Rola owiec i kóz w kształtowaniu krajobrazu rolniczego (Pełny tekst) |
20. | S. Milewski, K. Ząbek, Z. Antoszkiewicz, Z. Tański, J. Błażejak | Walory prozdrowotne serów z mleka owczego i koziego wytworzonych w gospodarstwach Warmii i Mazur (Pełny tekst) |
23. | J. Błażejak, S. Milewski | Biologiczna rola selenu w organizmie przeżuwaczy oraz choroby spowodowane jego niedoborem (Pełny tekst) |
25. | S. Pałka, D. Maj, J. Bieniek | Odziedziczalność cech przyżyciowych, poubojowych i jakości mięsa królików (Pełny tekst) |
28. | M. Flis | Problem szkód łowieckich w aspekcie własności gruntu i prawa do polowania oraz uwarunkowań środowiskowych (Pełny tekst) |
30. | P. Florczuk, J. Jarmuł-Pietraszczyk | Wścieklizna ludzi i zwierząt – metody zapobiegania oraz wykorzystywane szczepionki (Pełny tekst) |
Contents 2/2016
PAGE
|
AUTHOR
|
TITLE
|
---|---|---|
1. | J. Barłowska, M. Florek, Z. Litwińczuk | Milk and meat of ruminants as a source of biologically active substances. Part I. Milk |
4. | T. Krychowski, A. Nowosielska | Analysis of the use of bull semen in the first half of 2015 |
9. | R. Klebaniuk, E.R. Grela, M. Bąkowski, M. Zając, M. Olcha | Behavioural consequences of improper diet in cattle |
14. | P. Guliński, E. Salamończyk | Heck cattle |
16. | H. Bernacka, M. Umerska-Błażkiewicz, E. Peter | The role of sheep and goats in shaping the agricultural landscape |
20. | S. Milewski, K. Ząbek, Z. Antoszkiewicz, Z. Tański, J. Błażejak | Health-promoting value of sheep and goat cheeses produced on farms in Warmia-Masuria |
23. | J. Błażejak, S. Milewski | The biological role of selenium in ruminants and diseases caused by its deficiency |
25. | S. Pałka, D. Maj, J. Bieniek | Heritability of performance, post-slaughter, and meat quality characteristics in rabbits |
28. | M. Flis | The problem of game damage in terms of land ownership, hunting rights and environmental determinants |
30. | P. Florczuk, J. Jarmuł-Pietraszczyk | Rabies in humans and animals – prevention methods and vaccines |