Przegląd Hodowlany 0

PH 10-12/2012 (październik-grudzień)

Spis treści PH 10-12/2012

STRONA
AUTOR
TYTUŁ
1 D. Knecht, S. Środoń Opłacalność produkcji a stan pogłowia trzody chlewnej w Polsce (Pełny tekst)
4 E. Sosin-Bzducha, J. Krupiński, M. Bugno-Poniewierska Geneza i stan obecny programów ochrony zasobów genetycznych bydła (Pełny tekst)
9 A. Wójcik, M. Gołębiewski, T. Nałęcz-Tarwacka Kondycja krów mlecznych (BCS) a kształtowanie się parametrów produkcyjnych (Pełny tekst)
12 N. Maksymiec Kształtowanie jakości mleka w ekologicznej produkcji (Pełny tekst)
15 P. Urtnowski, J. Oprządek, M. Gabryszuk Drożdże selenowe w żywieniu bydła (Pełny tekst)
17 D. Radzio Innowacje dla bydła (Pełny tekst)
18 R. Niżnikowski, A. Oprządek, K. Głowacz, D. Popielarczyk, E. Strzelec Ocena i doskonalenie oraz wykorzystanie produkcyjne owiec ras mięsnych utrzymywanych w spółkach ANR. Cz. 2. Analiza cech wartości rzeźnej, jakości tusz i mięsa jagniąt (Pełny tekst)
23 M. Flis  Efektywność wsiedleń bażantów z hodowli wolierowych na Wyżynie Lubelskiej (Pełny tekst)
26 B. Madras-Majewska, J. Ścięgosz Wpływ środowiska na pszczoły i pszczół na środowisko (Pełny tekst)
28 W. Olech, K. Cielniak, R. Korzyńska-Nowak, A. Suchecka, A. Fruba Krajowe strategie dla chronionych gatunków zwierząt (Pełny tekst)
31 A. Morales Villavicencio, R. Niżnikowski Oddziaływanie czynników cywilizacyjnych i klimatycznych na zagrożone populacje wielbłądowatych południowoamerykańskich (Pełny tekst)
33 Spis treści „Przeglądu Hodowlanego” – rocznik 2012 ( Pełny tekst)

Contents PH 10-12/2012

PAGE
AUTHOR
TITLE
1 D. Knecht, S. Środoń Production profitability and the state of pig population in Poland
4 E. Sosin-Bzducha, J. Krupiński, M. Bugno-Poniewierska Genesis and the present situation of the programs for protection of genetic resources of cattle
9 A. Wójcik, M. Gołębiewski, T. Nałęcz-Tarwacka Condition of dairy cows (BCS) and shaping of production parameters
12 N. Maksymiec Milk quality in ecological production
15 P. Urtnowski, J. Oprządek, M. Gabryszuk Selenium yeasts in cattle nutrition
17 D. Radzio Innovations for cattle
18 R. Niżnikowski, A. Oprządek, K. Głowacz, D. Popielarczyk, E. Strzelec Evaluation and improvement and production performance of sheep meat breeds kept in companies of the Agricultural Property Agency. Part 2. Analysis of slaughter value traits, carcass quality and meat of lambs (Summary)
23 M. Flis The stocking effectiveness of pheasants (Phasianus colhicus) originating from pen-reared breeding in the Lublin Upland (Summary)
26 B. Madras-Majewska, J. Ścięgosz Effect of environment on bees and of bees on the environment
28 W. Olech, K. Cielniak, R. Korzyńska-Nowak, A. Suchecka, A. Fruba National strategies for protected animal species (Summary)
31  A. Morales Villavicencio, R. Niżnikowski  Effect of civilization and climatic factors on endangered populations of the South American Camelidae
33 List of the contents of “Animal Production Review” – edition of 2012

Zobacz Również