Przegląd Hodowlany 0

PH 6/2005 (czerwiec)

1 T. Strabel Dobór buhajów do kojarzeń w zakresie cechy typu i budowy (Pełny tekst)
3 M. Koćwin-Podsiadła, E. Krzęcio Jakość wieprzowiny i metody jej doskonalenia. Cz. III. Metody poprawy cech jakości mięsa (Pełny tekst)
6 W. Podkówka, Z. Podkówka Ocena jakości kiszonek (Pełny tekst)
10 P. Stępniak-Sołyga Żywienie krów wysokomlecznych (Pełny tekst)
11 A. Kęszka, Ż. Borowiec-Chłopek Znaczenie leptyny w prawidłowym funkcjonowaniu organizmu koni (Pełny tekst)
13 S. Mroczkowski Kształtowanie środowiska naturalnego za pomocą owiec (Pełny tekst)
15 E. Kuźnicka, A. Kucharska Owce w pielęgnacji krajobrazu oraz różne źródła wsparcia dla właścicieli stad na przykładzie Francji, Holandii i Hiszpanii (Pełny tekst)
17 D. Hunc, M. Tietze Podstawy ekologicznej produkcji pszczelarskiej (Pełny tekst)
19 B. Barabasz, D. Dzierżanowska-Góryń Opieka nad szynszylami w okresie ciąży i wczesnego odchowu młodych (Pełny tekst)
21 M. Świtoński, A. Hadyńska, I. Szczerbal Choroby dziedziczne psa ‒ podłoże molekularne oraz odpowiedniki u innych ssaków (Pełny tekst)
24 T. Szwaczkowski Warsztaty Naukowe w Poznaniu (Pełny tekst)
25 M. Grzech, R. Stępień, T. Szwaczkowski Sitatunga (Tregalaphus spekei) ‒ „wodna antylopa” Afryki (Pełny tekst)
27 D. Lewczuk Tematyka sesji Hodowli Koni EAAP 2004 ‒ Bled, Słowenia (Pełny tekst)
32 Nowe książki (Pełny tekst)
33 E. Kaca, H. Jankowska-Huflejt Profesor Jan Zastawny ‒ wspomnienie (Pełny tekst)

Zobacz Również