1 |
S. Okularczyk |
Próba oceny transformacji rolnictwa z perspektywy zmian w produkcji zwierzęcej (Pełny tekst) |
3 |
Z. Podkówka, W. Podkówka |
Zielonka, kiszonka, siano – w żywieniu krów wysokomlecznych (Pełny tekst) |
6 |
S. Baranow-Baranowski, W. Klata, W. Orowicz |
Wpływ sezonu i systemu utrzymania na zawartość Ca, Mg, Pn oraz aktywność AP w surowicy krwi krów (Pełny tekst) |
9 |
E. Kotowska, B. Kotowski |
Znaczenie selenu i witaminy E w reprodukcji świń (Pełny tekst) |
11 |
M. Zawada |
Podwyższona wrażliwość świń na czynniki stresowe jako efekt mutacji punktowej w genie RYR – podłoże molekularne i efekt biologiczny (Pełny tekst) |
14 |
B. Szostak |
Zmiany w długości okresu międzymiotu loch hodowanych w rejonie lubelskim (Pełny tekst) |
16 |
R. Niżnikowski, B. Borys, T. Gruszecki, J. Wójtowski |
Wykorzystanie rasy teksel w krajowej hodowli owiec. Cz.II. Krzyżowanie towarowe przy użyciu rasy teksel (Pełny tekst) |
21 |
A. Cywińska, P. Kowalski |
Konie huculskie w ZZD IZ Rymanów w Odrzechowej (Pełny tekst) |
25 |
|
Nauka – praktyce (Pełny tekst) |
28 |
A. Gugołek, M.O. Lorek, A. Hartman |
Wygryzanie okrywy włosowej u zwierząt futerkowych (Pełny tekst) |
30 |
R. Moraczewski |
Wykorzystanie użytków zielonych w obliczu zagrożenia BSE (Pełny tekst) |
32 |
L. Tymczyna, A. Maińska |
Powstawanie i wystepowanie nitrozoamin w środowisku (Pełny tekst) |