1 |
M. Koćwin-Podiadła, E. Krzęcio, K. Antosik |
Rynek mięsa wieprzowego ‒ postęp w doskonaleniu mięsności i jakości mięsa w Polsce w świetle standardów UE (Pełny tekst) |
7 |
K. Chmiel, D. Sobczuk |
Rozkład masy urodzeniowej źrebiąt czystej krwi arabskiej w stadninach koni: Białka, Janów Podlaski, Michałów (Pełny tekst) |
10 |
S. Okularczyk |
Zarys bilansu przemian w rolnictwie determinujących zrównoważony rozwój produkcji zwierzęcej (Pełny tekst) |
15 |
J.R. Mroczek |
Zarys historii hodowli bydła simentalskiego w Polsce (Pełny tekst) |
18 |
P. Stępniak-Sołyga |
Mikroorganizmy przewodu pokarmowego konia (Pełny tekst) |
19 |
J. Krzyżewski, N. Strzałkowska |
Mleko kozie ‒ szansa dla wielu polskich rolników (Pełny tekst) |
22 |
W. Podkówka, Z. Podkówka |
Wytłoki z nasion rzepaku ‒ wartościowa pasza (Pełny tekst) |
26 |
A. Baranowski |
Preparat „Efektywne Mikroorganizmy (EM®) ‒ próby zadstosowania w rolnictwie (Pełny tekst) |
27 |
H. Frąckowiak |
Rasy rodzime eksponowane na XVIII Krajowej Wystawie Zwierząt Hodowlanych i ich charakterystyka (Pełny tekst) |
30 |
T. Pakulski, B. Borys, J. Wójtowski, P. Ślósarz |
Krajowy Salon Owczarski „Tech-Ovin” w Bellac ‒ wizytówka nowoczesnego owczarstwa francuskiego (Pełny tekst) |
33 |
Departament Identyfikacji i Rejestracji Zwierząt ARiMR |
System Identyfikacji i Rejestracji Zwierząt (Pełny tekst) |