Spis PH 3/2016
STR
|
AUTOR
|
TYTUŁ
|
---|---|---|
1 | H. Jasiorowski | Czy wolno nam godzić się na regresję roli krajowego zaplecza naukowego w rozwoju polskiego rolnictwa? (Pełny tekst) |
4 | M. Florek, J. Barłowska, Z. Litwińczuk | Mleko i mięso zwierząt przeżuwających jako źródło substancji biologicznie czynnych. Część II. Mięso (Pełny tekst) |
7 | D. Radzio | Połowa mleka pod oceną (Pełny tekst) |
12 | M. Bryła, M. Trzcińska | Ocena in vivo zdolności zapładniających plemników knura uwarunkowana składem rozcieńczalnika (Pełny tekst) |
14 | A. Rząsa, A. Zyzak, O. Urbaniak | Patogeneza zakażeń Escherichia coli u prosiąt (Pełny tekst) |
18 | D. Lewczuk, A. Berezowski | Problem osteochondrozy u koni – definicje i znaczenie hodowlane (Pełny tekst) |
20 | P. Cholewińska, P. Nowakowski, M. Iwaszkiewicz | Analiza adaptacji owiec olkuskich do nowego środowiska na podstawie tła mineralnego (Pełny tekst) |
23 | S. Milewski, K. Ząbek, M. Fijałkowska, T. Daszkiewicz, C. Purwin | Rezultaty badań dotyczących efektów tuczu oraz jakości mięsa jagniąt żywionych kiszonkami sporządzonymi z różnych surowców roślinnych (Pełny tekst) |
27 | A. Gugołek, A. Jastrzębska | Zastosowanie suszonych wywarów gorzelnianych (DDGS) w żywieniu królików (Pełny tekst) |
29 | J. Strychalski, A. Gugołek, A. Jastrzębska | Psy w sporcie i rekreacji (Pełny tekst) |
Contents PH 3/2016
PAGE
|
AUTHOR
|
TITLE
|
---|---|---|
1 | H. Jasiorowski | Can we allow the regression of the role of the national research base in the development of Polish agriculture? |
4 | M. Florek, J. Barłowska, Z. Litwińczuk | Milk and meat of ruminants as a source of biologically active substances. Part II. Meat |
7 | D. Radzio | Half of milk subjected to evaluation |
12 | M. Bryła, M. Trzcińska | Analysis of in vivo fertilizing capacity of boar sperm depending on diluent composition (Summary) |
14 | A. Rząsa, A. Zyzak, O. Urbaniak | The pathogenesis of Escherichia coli infections in piglets |
18 | D. Lewczuk, A. Berezowski | The problem of osteochondrosis – definitions and its meaning for breeding |
20 | P. Cholewińska, P. Nowakowski, M. Iwaszkiewicz | Analysis of adaptation of Olkuska sheep to a new environment on the basis of the mineral composition of fodder (Summary) |
23 | S. Milewski, K. Ząbek, M. Fijałkowska, T. Daszkiewicz, C. Purwin | Results of research on fattening performance and meat qua-lity of lambs fed silage prepared from various plant materials (Summary) |
27 | A. Gugołek, A. Jastrzębska | The use of distillers dried grains with solubles (DDGS) in rabbit diets |
29 | J. Strychalski, A. Gugołek, A. Jastrzębska | Dogs in sport and recreation |