1 |
Z. Litwińczuk |
Drodzy Czytelnicy! (Pełny tekst) |
2 |
Z. Choroszy, G. Grodzki, A. Szewczyk, Z. Litwińczuk, M. Różycki, B. Choroszy |
Projekt metody oceny wartości użytkowej buhajów ras mięsnych (Pełny tekst) |
4 |
E. Juszczuk-Kubiak, S.J. Rosochacki |
Geny warunkujące jakość mięsa u bydła ‒ proteoliza w mięśniach a kruchość wołowiny (Pełny tekst) |
7 |
R. Eckert |
Wpływ przyżyciowej oceny mięsności knurów na wartość rzeźną masowego pogłowia świń (Pełny tekst) |
10 |
T. Blicharski, J. Ptak, M. Snopkiewicz, A. Hammermeister |
Wyniki oceny użytkowości rozpłodowej, tucznej i rzeźnej trzody chlewnej za 2006 rok (Pełny tekst) |
13 |
W. Migdał |
Mięso ‒ od funkcjonalności do chronicznych chorób środowiskowych ‒ fakty i mity (Pełny tekst) |
20 |
A. Silecka, D. Czernomysy-Furowicz |
Zastosowanie analizy składników morfotycznych krwi oraz frakcji białek surowicy w monitoringu wysiłku fizycznego u koni (Pełny tekst) |
23 |
A.J. Furowicz, J. Kur, D. Czernomysy-Furowicz |
Toksoplazmoza ludzi i zwierząt. Cz. II. Zasadnicze elementy diagnostyki oraz terapii i profilaktyki (Pełny tekst) |
26 |
Polska Federacja Hodowców Bydła i Producentów Mleka |
Bydło mleczne na XXII Krajowej Wystawie Zwierząt Hodowlanych w Poznaniu (Pełny tekst) |
28 |
I. Oleniuch, M. Ruda |
Produkty tradycyjne pochodzenia zwierzęcego ‒ wymogi bezpieczeństwa i higieny oraz korzyści wspierania rozwoju (Pełny tekst) |
32 |
|
Spis treści „Przeglądu Hodowlanego” ‒ rocznik 2007 (Pełny tekst) |