1 |
J. Sobczak, A. Nowak |
Systemy utrzymania kur nieśnych a jakość skorup jaj konsumpcyjnych (Pełny tekst) |
4 |
A. Dobicki, P. Nowakowski, Z. Mikołajczak, K. Wypychowski |
Miejsce bydła mięsnego w sieci troficznej ekosystemu Parku Narodowego „Ujście Warty” (cz. 1) (Pełny tekst) |
8 |
M. Gaworski, A. Kupczyk, I. Wajda |
Kierunki restrukturyzacji bazy surowcowej sektora mleczarskiego w Polsce (Pełny tekst) |
11 |
J. Ostoja-Solecki |
Dylematy chowu i hodowli bydła mlecznego w Polsce (Pełny tekst) |
13 |
L. Kubasiewicz, P. Nowak |
Achondroplazja ‒ problem hodowlany u różnych ras bydła w Polsce (Pełny tekst) |
14 |
K. Karney |
Hodowla i użytkowanie bydła mlecznego w Nowej Zelandii. Cz. 1. Uwarunkowania przyrodnicze i ekonomiczne (Pełny tekst) |
18 |
B. Borys, D. Zawadzka |
Stan i perspektywy rozwoju produkcji mięsa jagnięcego w Polsce po akcesji do Unii Europejskiej (Pełny tekst) |
23 |
M. Jackowski |
Jaki jesteś, jaki byłeś koniu huculski? Cz. III. Charakterystyka rodów i rodzin ‒ rody męskie (Pełny tekst) |
26 |
M. Żurkowski |
Z dziejów hodowli zachowawczej konika polskiego (Pełny tekst) |
30 |
K. Kamiński |
List do Redakcji (Pełny tekst) |
31 |
|
Targi rolno-spożywcze w Polsce w 2006 roku (Pełny tekst) |