1 |
A.J. Furowicz, M. Ferlas |
Mechanizmy odpornościowe w układzie pokarmowym ssaków z uwzględnieniem aspektów klinicznych (Pełny tekst) |
4 |
E. Januś, K. Grzesik, D. Borkowska |
Kondycja krów mlecznych i jej zmiany w przebiegu laktacji (Pełny tekst) |
6 |
K. Kamiński |
Co z bydłem rasy czerwono-białej na Dolnym Śląsku? (Pełny tekst) |
9 |
Z. Reklewski |
Produkcja mleka w duńskich farmach ekologicznych (Pełny tekst) |
11 |
A. Baranowski |
Nasiona bobiku w żywieniu buhajków opasowych (Pełny tekst) |
13 |
K. Kwiecińska |
Struktura genetyczna populacji koni huculskich ze stadniny w Gładyszowie (Pełny tekst) |
15 |
S. Milewski |
Znaczenie i możliwości rozwoju owczarstwa w Polsce (Pełny tekst) |
19 |
E. Molik, E. Wierzchoś, W. Musiał, E. Tyran |
Rola wypasu wspólnotowego w gospodarce owczarskiej Karpat (Pełny tekst) |
21 |
P. Kowol, B. Zdebska, J. Trela |
Jubileusz 110-lecia powstania Małopolskiego Towarzystwa Hodowców Bydła Czerwonego Polskiego (Pełny tekst) |
24 |
C. Solarczyk |
VII Wojewódzka Wystawa Zwierząt Hodowlanych w Bratoszewicach świętem łódzkich hodowców (Pełny tekst) |
26 |
A. Trzmiel, A. Kupczyk, M. Gaworski |
Program SAPARD a wyposażenie polskiego rolnictwa w środki do produkcji mleka (Pełny tekst) |
28 |
A. Kupczyk |
Dylematy rozwoju sektora biopaliw transportowych w Polsce (cz. 1) (Pełny tekst) |
30 |
K. Przybyło |
Wspomnienia o Jerzym Kwasieborskim ‒ nestorze polskiej hodowli bydła (Pełny tekst) |