1 |
S. Mroczkowski |
Humanitarny ubój zwierząt gospodarskich (Pełny tekst) |
3 |
L. Wróblewska |
Dobrostan w chowie bydła mięsnego (Pełny tekst) |
6 |
K. Węglarzy, J. Stzretelski, S. Osięgłowski |
Kiszone wilgotne ziarno zbóż w żywieniu wysokomlecznych krów. Cz. II. Przykłady z praktyki (Pełny tekst) |
12 |
W. Podkówka, Z. Podkówka |
Szacowanie wartości pokarmowej wytłoków z nasion rzepaku (Pełny tekst) |
13 |
M. Koćwin-Podsiadła, E. Krzęcio |
Jakość wieprzowiny i metody jej doskonalenia. Cz. I. Stan jakościowy surowca wieprzowego w zakresie umięśnienia oraz jakość mięsa i jej odchylenia (Pełny tekst) |
20 |
A. Baranowski, J. Klewiec |
Użytkowość mięsna tryczków mieszańców z udziałem ras plennych, merynosa polskiego i suffolka (Pełny tekst) |
22 |
E. Sasimowski |
Stowarzyszenia promujące konie robocze (Pełny tekst) |
27 |
|
Nowe książki (Pełny tekst) |
29 |
J. Ostoja-solecki |
O hodowli trawożernych zwierząt gospodarskich w Kotlinie Kłodzkiej (Pełny tekst) |
31 |
A. Faruga |
Z kart historii szkolnictwa rolniczego bydgosko-cieszyńsko-olsztyńskiego (Pełny tekst) |