1 |
A. Baranowski, J. Klewiec, Z. Ryniewicz |
Poziom wybranych składników mineralnych w osoczu krwi maciorek wysokoplennych w zależności od stanu fizjologicznego (Pełny tekst) |
4 |
W. Ziętara |
Efektywność produkcji mleka w wybranych gospodarstwach mlecznych w Polsce i w Unii Europejskiej (Pełny tekst) |
8 |
L. Kubasiewicz, P. Nowak |
Schistosomia u cieląt na terenie byłych województw kieleckiego i łódzkiego (Pełny tekst) |
10 |
K. Kotowski |
Zakażenie parwowirusowe świń ‒ zapobieganie (Pełny tekst) |
14 |
R. Słomski, M. Szalata, D. Lipiński, P. Gronek |
Ksenotransplantacja narządów świni ‒ nierealna czy już bliska? (Pełny tekst) |
17 |
A. Nowicka-Posłuszna |
Stadnina Koni Posadowo (Cz. II) (Pełny tekst) |
22 |
R. Pikuła, Ż. Borowiec-Chłopek, A. Kęszka, I. Tabiszewska |
Charakterystyka ogierów stacjonujących na terenie działalności Zachodniopomorskiego Związku Hodowców Koni (Pełny tekst) |
23 |
M. Brzozowski |
Hodowla królików ‒ wielkofermowa czy przydomowa? (Pełny tekst) |
26 |
A.J. Furowicz, A. Perużyńska, D. Czernomysy-Furowicz |
Epidemiologia wścieklizny zwierząt na świecie (Pełny tekst) |
29 |
J. Oprządek, A. Oprządek |
Mięso i produkty mięsne jako żywność funkcjonalna (Pełny tekst) |
31 |
A. Kucharska |
Wypas zwierząt trawożernych w ochronie bioróżnorodności (Pełny tekst) |