Spis treści PH 4/2011
|
STRONA
|
AUTOR
|
TYTUŁ
|
|---|---|---|
| 1 | Knecht D., Środoń S. | Opłacalność produkcji trzody chlewnej w 2010 roku (Pełny tekst) |
| 5 | Radzio D. | Wyniki oceny krów w 2010 roku (Pełny tekst) |
| 9 | Kułaj D., Konatowicz M., Ormian M., Pokorska J. | Genetyczny polimorfizm białek i enzymów krwi u mięsnych ras bydła (Pełny tekst) |
| 13 | Oprządek J. | Ocena jakości mięsa wołowego (Pełny tekst) |
| 16 | Grodzki H. | Stan hodowli czysto rasowego bydła mięsnego w kraju (Pełny tekst) |
| 17 | Nogalski Z., Wroński M. | Doskonalenie technologii opasu bydła (Pełny tekst) |
| 20 | Wójcik P. | Ekonomiczne aspekty produkcji mięsa wołowego w Polsce (Pełny tekst) |
| 23 | Milewski S., Zaleska B., Ząbek K. | Prozdrowotne cechy mięsa jagniąt skuddów i kamienieckich (Pełny tekst) |
| 25 | Przegalińska-Gorączkowska M. | Standard wagowy jagniąt jako czynnik wartości rzeźnej i jakości mięsa (Pełny tekst) |
| 27 | Molik E., Misztal T., Romanowicz K., Murawski M. | Zmiany stężenia melatoniny i LH u polskich owiec górskich, owiec olkuskich i ich mieszańców (Pełny tekst) |
| 29 | Soroko M. | Dlaczego układ ustaleniowy jest charakterystyczny tylko dla konia? (Pełny tekst) |
| 31 | Kowalska D., Gugołek A. | Oryginalne rasy królików (Pełny tekst) |
Contents PH 4/2011
|
PAGE
|
AUTHOR
|
TITLE
|
|---|---|---|
| 1 | Knecht D., Środoń S. | Profitability of pig production in 2010 |
| 5 | Radzio D. | Results of cow performance evaluation in 2010 |
| 9 | Kułaj D., Konatowicz M., Ormian M., Pokorska J. | Genetic polymorphism of proteins and blood enzymes in beef cattle breeds |
| 13 | Oprządek J. | Evaluation of beef meat quality |
| 16 | Grodzki H. | Situation in breeding of purebred cattle in Poland |
| 17 | Nogalski Z., Wroński M. | Improvement of technology of cattle fattening |
| 20 | Wójcik P. | Economic aspects of beef meat production in Poland |
| 23 | Milewski S., Zaleska B., Ząbek K. | Health-promoting traits of the lamb meat of Skuddy and kamieniecka sheep |
| 25 | Przegalińska-Gorączkowska M. | Weight standard of lambs as a factor of slaughter value and meat quality |
| 27 | Molik E., Misztal T., Romanowicz K., Murawski M. | Changes in concentration of melatonin and LH in Polish Mountain sheep, olkuska sheep and their crossbreds |
| 29 | Soroko M. | Why is the passive stay apparatus limited to the horse? |
| 31 | Kowalska D., Gugołek A. | Original breeds of rabbits |







