1 |
A. Kupczyk, B. Dróżdż, R. Wieczorkiewicz |
Początek czy koniec problemów polskiego rolnictwa i mleczarstwa? Cz. 2. Dalsza koncentracja oraz baza surowcowa mleczarstwa w Polsce (Pełny tekst) |
5 |
M. Pietrzak |
Charakterystyka sektora mleczarskiego w Holandii na tle pozostałych krajów UE-15 oraz Polski (Pełny tekst) |
8 |
L. Kubasiewicz, P. Nowak |
Przypadki anomalii narządów rozrodczych samic u bydła (Pełny tekst) |
10 |
J. Szarek, K. Adamczyk |
Doktorat honoris causa dla Ignacego Jaworowskiego, wieloletniego Dyrektora SK Michałów (Pełny tekst) |
14 |
E. Strzelec, R. Niżnikowski |
Model pracy hodowlanej prowadzonej w kierunku zwiększenia genetycznej oporności owiec na scrapie w Holandii (Pełny tekst) |
20 |
D. Popielarczyk, R. Niżnikowski |
Charakterystyka łosia europejskiego (Alces alces alces) i jego przydatność do chowu fermowego (cz. I) (Pełny tekst) |
24 |
T. Bombik |
Powstawanie amoniaku i źródła jego emisji w produkcji zwierzęcej (Pełny tekst) |
28 |
B. Wróbel, J. Zastawny |
Zasady przygotowania wartościowego siana z runi łąkowej (Pełny tekst) |
31 |
J. Luchowiec |
Wspomnienie o Włodzimierzu Raczyku (Pełny tekst) |
32 |
Departament Identyfikacji i Rejestracji Zwierząt ARiMR |
System Identyfikacji i Rejestracji Zwierząt ‒ paszporty dla bydła, księgi rejestracji zwierząt gospodarskich (Pełny tekst) |