Spis treści PH 10/2011
STRONA
|
AUTOR
|
TYTUŁ
|
---|---|---|
1 | J. Juszczak, A. Filistowicz | Powstanie i rozwój Wydziału Biologii i Hodowli Zwierząt Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu (Pełny tekst) |
6 | Instytut Hodowli Zwierząt – T. Szulc Zakład Hodowli Bydła i Produkcji Mleka – A. Zachwieja, M. Kuczaj Zakład Hodowli Koni i Jeździectwa – E. Jodkowska Zakład Hodowli Owiec i Zwierząt Futerkowych – K. Chudoba Zakład Hodowli Trzody Chlewnej – S. Jasek Zakład Hodowli Drobiu – E. Łukaszewicz (Pełny tekst) |
|
12 | B. Nowicki | Katedra Genetyki i Ogólnej Hodowli Zwierząt (Pełny tekst) |
13 | Z. Dobrzański | Katedra Higieny Środowiska i Dobrostanu Zwierząt (Pełny tekst) |
14 | S. Kinal, J. Kubizna, W. Łuczak; | Katedra Żywienia Zwierząt i Paszoznawstwa (Pełny tekst) |
15 | Instytut Biologii: Zakład Systematyki i Ekologii Bezkręgowców, Zakład Ekologii Kręgowców i Paleontologii – J. Mąkol Zakład Antropologii – K. Borysławski Zakład Hydrobiologii i Akwakultury – W. Dobicki (Pełny tekst) |
|
18 | Kuczaj M. | Przeszłość, teraźniejszość i przyszłość hodowli bydła na Dolnym Śląsku (Pełny tekst) |
22 | Bodkowski R., Patkowska-Sokoła B., Nowakowski P., Jamroz D., Janczak M. | Produkty pochodzące od przeżuwaczy – najważniejsze źródło L-karnityny w diecie człowieka (Pełny tekst) |
25 | Boruta O., Jasek S., Filistowicz A. | Skład siary i mleka loch ras matecznych i wyniki odchowu ich prosiąt (Pełny tekst) |
28 | Pawlina E. | Rasa gołębi wrocławski mięsny wyhodowana w Uniwersytecie Przyrodniczym we Wrocławiu (Pełny tekst) |
30 | Filistowicz A., Gorajewska E., Przysiecki P., Jasek S. | Temperament lisów polarnych określany za pomocą empatycznego i pokarmowego testu behawioralnego (Pełny tekst) |
32 | Czyż K., Dobrzański Z., Patkowska-Sokoła B., Zabłocka M. | Rozwój i zastosowania nanotechnologii (Pełny tekst) |
35 | Borowiec F., Kinal S., Bodarski R. | XL Sesja Naukowa Komisji Żywienia Zwierząt KNZ PAN (Pełny tekst) |
Contents PH 10/2011
PAGE
|
AUTHOR
|
TITLE
|
---|---|---|
1 | J. Juszczak, A. Filistowicz | Foundation and Development of the Faculty of Biology and Animal Science of Wrocław University of Environmental and Life Sciences |
6 | Institute of Animal Breeding – T. Szulc Subdepartment of Cattle Breeding and Milk Production – A. Zachwieja, M. Kuczaj Subdepartment of Horse Breeding and Horse Riding – E. Jodkowska Subdepartment of Sheep And Fur Animal Breeding – K. Chudoba Subdepartment of Pig Breeding – S. Jasek Subdepartment of Poultry Breeding – E. Łukaszewicz |
|
12 | B. Nowicki | Department of Genetics and Animal Breeding |
13 | Z. Dobrzański | Department of Animal Hygiene and Animal Welfare |
14 | S. Kinal, J. Kubizna, W. Łuczak; | Department of Animal Nutrition and Feed Management |
15 | Institute of Biology: Subdepartment of Systematics and Ecology of Invertebrates, Subdepartment of Ecology and Paleontology of Vertebrates – J. Mąkol Subdepartment of Anthropology – K. Borysławski Subdepartment of Hydrobiology and Aquaculture – W. Dobicki |
|
18 | Kuczaj M. | The past, present and future of cattle breeding on Lower Silesia district (Summary) |
22 | Bodkowski R., Patkowska-Sokoła B., Nowakowski P., Jamroz D., Janczak M. | Products of animal origin (coming from ruminants) – the most important L-carnitine source in human diet (Summary) |
25 | Boruta O., Jasek S., Filistowicz A. | Composition of colostrum and milk of maternal breed sows and the results of their piglets’ rearing (Summary) |
28 | Pawlina E. | Wrocław Meat pigeon breed, as raised at Wrocław University of Environmental and Life Sciences (Summary) |
30 | Filistowicz A., Gorajewska E., Przysiecki P., Jasek S. | Arctic foxes’ temperament, as determined using emphatic and feeding behavioural test (Summary) |
32 | Czyż K., Dobrzański Z., Patkowska-Sokoła B., Zabłocka M. | Nanotechnology development and applications (Summary) |
35 | Borowiec F., Kinal S., Bodarski R. | The 40th Scientific Session of the Animal Nutrition Commission of the Committee of Animal Sciences of Polish Academy of Sciences (KNZ PAN) |