Przegląd Hodowlany 0

PH 3/2011 (marzec)

Spis treści PH 3/2011

STRONA
AUTOR
TYTUŁ
1 Podkówka Z., Podkówka W. Emisja gazów cieplarnianych przez krowy (Pełny tekst)
4 Jarczak J., Ślaska B. Łańcuchowa reakcja polimerazy (PCR) (Pełny tekst)
9 Pogorzelska J. Problemy adaptacji i produkcyjności bydła importowanego do Polski (Pełny tekst)
12 Makulska J. Ocena technologii utrzymania bydła i pozyskania mleka w aspekcie dobrostanu i jakości surowca (Pełny tekst)
15 Sobek Z. Wykorzystanie technologii i systemów komputerowych w hodowli bydła (Pełny tekst)
16 Borkowska D. Prace popularnonaukowe istotnym elementem transmisji wyników badań do praktyki hodowlanej (Pełny tekst)
17 Gandecka E. Jak dobrze zmierzyć mleko i mniej zapłacić (Pełny tekst)
19 Nałęcz-Tarwacka T., Zdanowska-Sąsiadek Ż. Wpływ żywienia na zawartość skoniugowanego kwasu linolowego (CLA) w mleku przeżuwaczy (Pełny tekst)
22 Wójcik M., Matwijczuk A. Cholesterol w mleku a miażdżyca (Pełny tekst)
24 Przegalińska-Gorączkowska M. Metoda tuczu i żywienia owiec jako czynniki wartości rzeźnej i jakości mięsa (Pełny tekst)
26 Kowalska D. Królik nowozelandzki biały – problemy w hodowli (Pełny tekst)
28 Bohaczyk M., Mroczkowski S., Masłowski M. Charakterystyka ogierów zimnokrwistych ze Stada Ogierów Kętrzyn (Pełny tekst)
30 Frąckowiak H., Wołoszyński W. XI TARPANIADA – Krajowa Wystawa Koników Polskich (Pełny tekst)
32 Nawrocki L. Rys historyczny chowu i technik utrzymania bydła (Pełny tekst)

Contents PH 3/2011

PAGE
AUTHOR
TITLE
1 Podkówka Z., Podkówka W. Emission of greenhouse gases by cows
4 Jarczak J., Ślaska B. Polimerase Chain Reaction (PCR)
9 Pogorzelska J. Problems of adaptation and productivity of cattle, imported to Poland
12 Makulska J. Evaluation of the technology of cattle management and milk production in aspect of animal welfare and quality of raw milk
15 Sobek Z. Utilization of technology and computer systems in cattle breeding
16 Borkowska D. Popular-scientific papers as a significant element of transmission of the results of the studies to breeding practice
17 Gandecka E. How to measure milk well and pay less?
19 Nałęcz-Tarwacka T., Zdanowska-Sąsiadek Ż. Effect of nutrition on the content of conjugated linoleic acid (CLA) in milk of ruminants
22 Wójcik M., Matwijczuk A. Cholesterol in milk and atherosclerosis
24 Przegalińska-Gorączkowska M. The method of fattening and feeding of ewes as factors of slaughter value and meat quality
26 Kowalska D. New Zealand White rabbit – problems in breeding
28 Bohaczyk M., Mroczkowski S., Masłowski M. Characteristics of cold-blood stallions from Stallion Herd in Kętrzyn
30 Frąckowiak H., Wołoszyński W. The XIth TARPANIADA – The National Exhibition of Konik Polski
32 Nawrocki L. Historical outline of management and techniques of cattle keeping

Zobacz Również