Spis treści PH 11/2010
STRONA
|
AUTOR
|
TYTUŁ
|
---|---|---|
1 | Hądzlik L. | 15 lat Polskiej Federacji Hodowców Bydła i Producentów Mleka (Pełny tekst) |
3 | Grodzki H., Przysucha T. | Krzyżowanie towarowe jako jedna z metod zwiększenia ilości i poprawy jakości wołowiny (Pełny tekst) |
7 | Korwin-Kossakowska A. | Wykorzystanie badań z zakresu genetyki molekularnej w produkcji mięsa wieprzowego (Pełny tekst) |
11 | Blicharski T., Hammermeister A., Warda A. | Kompleksowy system wytwarzania wysokiej jakości wieprzowiny – PQS (Pork Quality System) – współpraca hodowców, producentów i przetwórców (Pełny tekst) |
13 | Batorska M., Więcek J. | Wpływ wybranych dodatków paszowych na jakość wieprzowiny (Pełny tekst) |
16 | Lisiak D., Janiszewski P. | Podstawowe problemy obrotu mięsem – klasyfikacja, monitoring, handel (Pełny tekst) |
20 | Rant W. | Czynniki genetyczne i środowiskowe kształtujące wartość rzeźną i jakość mięsa jagnięcego (Pełny tekst) |
26 | Michalczuk M., Siennicka A. | Właściwości dietetyczne mięsa różnych gatunków drobiu utrzymywanych w alternatywnych systemach chowu (Pełny tekst) |
30 | Krzęcio E. | Mięso – niezbędny składnik diety człowieka? (Pełny tekst) |
32 | J. Niedziółka | Wspomnienie o Profesorze Bogusławie Barabaszu (1949-2010) (Pełny tekst) |
Contents PH 11/2010
PAGE
|
AUTHOR
|
TITLE
|
---|---|---|
1 | Hądzlik L. | Fifteen years of Polish Federation of Cattle Breeders and Milk Producers |
3 | Grodzki H., Przysucha T. | Commercial crossbreeding as one of the methods of increasing the quantity and improving the quality of beef |
7 | Korwin-Kossakowska A. | Utilization of the studiem on molecular genetics in pork meat production |
11 | Blicharski T., Hammermeister A., Warda A. | Complex system of producing the high-quality pork meat – PQS (Pork Quality System) – cooperation of breeders, producers and processors |
13 | Batorska M., Więcek J. | Effect of the selected feed additives on pork meat quality |
16 | Lisiak D., Janiszewski P. | Basic problems of meat turnover – classification, monitoring and trade |
20 | Rant W. | Genetic and environmental factors, affecting slaughter value and quality of lamb meat |
26 | Michalczuk M., Siennicka A. | Dietetic properties of meat derived from various poultry species kept in alternative management systems |
30 | Krzęcio E. | Meat – the indispensable component of human diet? |
32 | J. Niedziółka | Some words in memory of Prof. Bogusław Barabasz (1949-2010) |