Przegląd Hodowlany 0

PH 11/2010 (listopad)

Spis treści PH 11/2010

STRONA
AUTOR
TYTUŁ
1 Hądzlik L. 15 lat Polskiej Federacji Hodowców Bydła i Producentów Mleka (Pełny tekst)
3 Grodzki H., Przysucha T. Krzyżowanie towarowe jako jedna z metod zwiększenia ilości i poprawy jakości wołowiny (Pełny tekst)
7 Korwin-Kossakowska A. Wykorzystanie badań z zakresu genetyki molekularnej w produkcji mięsa wieprzowego (Pełny tekst)
11 Blicharski T., Hammermeister A., Warda A. Kompleksowy system wytwarzania wysokiej jakości wieprzowiny – PQS (Pork Quality System) – współpraca hodowców, producentów i przetwórców (Pełny tekst)
13 Batorska M., Więcek J. Wpływ wybranych dodatków paszowych na jakość wieprzowiny (Pełny tekst)
16 Lisiak D., Janiszewski P. Podstawowe problemy obrotu mięsem – klasyfikacja, monitoring, handel (Pełny tekst)
20 Rant W. Czynniki genetyczne i środowiskowe kształtujące wartość rzeźną i jakość mięsa jagnięcego (Pełny tekst)
26 Michalczuk M., Siennicka A. Właściwości dietetyczne mięsa różnych gatunków drobiu utrzymywanych w alternatywnych systemach chowu (Pełny tekst)
30 Krzęcio E. Mięso – niezbędny składnik diety człowieka? (Pełny tekst)
32 J. Niedziółka Wspomnienie o Profesorze Bogusławie Barabaszu (1949-2010) (Pełny tekst)

Contents PH 11/2010

PAGE
AUTHOR
TITLE
1 Hądzlik L. Fifteen years of Polish Federation of Cattle Breeders and Milk Producers
3 Grodzki H., Przysucha T. Commercial crossbreeding as one of the methods of increasing the quantity and improving the quality of beef
7 Korwin-Kossakowska A. Utilization of the studiem on molecular genetics in pork meat production
11 Blicharski T., Hammermeister A., Warda A. Complex system of producing the high-quality pork meat – PQS (Pork Quality System) – cooperation of breeders, producers and processors
13 Batorska M., Więcek J. Effect of the selected feed additives on pork meat quality
16 Lisiak D., Janiszewski P. Basic problems of meat turnover – classification, monitoring and trade
20 Rant W. Genetic and environmental factors, affecting slaughter value and quality of lamb meat
26 Michalczuk M., Siennicka A. Dietetic properties of meat derived from various poultry species kept in alternative management systems
30 Krzęcio E. Meat – the indispensable component of human diet?
32 J. Niedziółka Some words in memory of Prof. Bogusław Barabasz (1949-2010)

Zobacz Również