1 |
J. Barłowska, A. Litwińczuk |
Sezonowość produkcji i jakość mleka towarowego w regionie środkowowschodniej Polski (Pełny tekst) |
4 |
R. Niżnikowski |
Alternatywne systemy produkcji owczarskiej, stosowane przy zagospodarowaniu odłogów i gruntów nie użytkowanych rolniczo. Cz. I. Systemy produkcji (Pełny tekst) |
10 |
E. Majewski |
Systemy zapewnienia jakości w rolnictwie (Pełny tekst) |
14 |
B. Patkowska-Sokoła, R. Bodkowski |
Złoty medal na wystawie „Eureka 2002” w Brukseli dla preparatu z mleka owczego (Pełny tekst) |
17 |
J. Klechowska, D. Kusz |
Wartość rozpłodowa loch zarodowych rasy polskiej białej zwisłouchej wpisanych do rejestru użytkowości rozpłodowej (Pełny tekst) |
20 |
K. Kotowski |
Znaczenie selenu w produkcji trzody chlewnej (Pełny tekst) |
23 |
P. Stępniak-Sołyga |
Konsekwencje żywieniowe budowy i fizjologii przewodu pokarmowego konia (Pełny tekst) |
25 |
W. Grodzki, J. Garncarz, M. Ruda |
Dobre czasy dla hucuła (Pełny tekst) |
28 |
A. Baranowski |
Skład chemiczny oraz wartość pokarmowa zielonki i kiszonki z kukurydzy transgenicznej (Pełny tekst) |
30 |
Z.P. |
Biopaliwo a możliwości wykorzystania wytłoków i śruty poekstrakcyjnej z rzepaku oraz wywaru gorzelnianego w żywieniu zwierząt (Pełny tekst) |
33 |
P. Bielański, A. Zoń |
Wspomnienie o dr. inż. Jerzym Sławoniu (Pełny tekst) |