1 |
J. Więcek, J. Matuszewska, J. Skomiał |
Wyniki produkcyjne świń oraz strawność składników pokarmowych w zależności od poziomu białka w paszy (Pełny tekst) |
5 |
J. Lach, T. Sulgostowska |
Wąglik jako broń biologiczna – wybrane aspekty etiologiczne, epidemiologiczne i militarne (Pełny tekst) |
10 |
B. Szymańska |
Mleczarstwo w Polsce na tle rynku mleka w Unii Europejskiej w latach 1990-2000 (Pełny tekst) |
14 |
B. Szymańska, Z. Lach, S. Mroczkowski |
Ośrodek Hodowli Zarodowej Osięciny – laureatem nagrody Prezydenta RP (Pełny tekst) |
17 |
R. Skrzypek |
Konferencja Światowego Biura Hodowców Bydła Jersey (Pełny tekst) |
20 |
P. Stępniak-Sołyga |
Pastwiskowe żywienie koni (Pełny tekst) |
22 |
M. Cegła, J. Pietraszek, W. Kareta |
Inseminacja owiec górskich w nowych warunkach technologicznych. Cz. II. Inseminacja domaciczna nasieniem mrożonym w rujach synchronizowanych (Pełny tekst) |
25 |
S. Wężyk |
Kogut w historii, filozofii i religii (Pełny tekst) |
29 |
C. Solarczyk |
Święto łódzkich hodowców w Bratoszewicach (Pełny tekst) |
32 |
|
Nowe książki (Pełny tekst) |
33 |
A. Drożdż |
II Festiwal Oscypka i Serów Wszelakich w Zakopanem (Pełny tekst) |