1 |
T. Żebrowska |
Fizjologia żywienia zwierząt młodych – wpływ dodatków paszowych na przewód pokarmowy i zdrowie zwierząt (Pełny tekst) |
2 |
R. Mosenthin |
Niestrawne oligosacharydy w żywieniu świń (Pełny tekst) |
6 |
P. Guilloteau, F. Jacques, V. Rome |
Stymulacja wydzielania soków trawiennych jako alternatywa stosowania enzymów egzogennych (paszowych) (Pełny tekst) |
8 |
S.G. Pierzynowski, D. Kruszewska |
Białko pokarmowe i możliwe mechanizmy chroniące je przed działaniem mikroflory przewodu pokarmowego (Pełny tekst) |
11 |
J. Matras, W. Krasucki, E. R. Grela, Z. Mróz |
Wpływ immunoglobulin G z preparatu immunizowanych jaj na wyniki produkcyjne odchowywanych prosiąt (Pełny tekst) |
13 |
J. Strzetelski, B. Niwińska |
Wpływ stosowania preparatów mlekozastępczych, różniących się źródłem białka, na wyniki odchowu cieląt karmionych mieszankami treściwymi o różnej postaci fizycznej (Pełny tekst) |
18 |
S. Smulikowska |
Wpływ enzymów paszowych na rozwój przewodu pokarmowego i wzrost kurcząt brojlerów (Pełny tekst) |
23 |
S.G. Pierzynowski, D. Kruszewska |
Rola glutaminy i jej pochodnych w utrzymaniu prawidłowej homeostazy jelitowej (Pełny tekst) |
27 |
U. Gacsalyi, R. Zabielski |
Wpływ pochodnych glutaminy podanych w paszy na aktywność mioelektryczną żołądka i dwunastnicy prosiąt (Pełny tekst) |
28 |
M. Bąbelewska, J. Woliński, W. Korczyński, G. Yao, R. Zabielski |
Pochodne glutaminy wpływające na sekrecję trzustki u odsadzonych prosiąt (Pełny tekst) |
30 |
M. Biernat |
Wpływ dodatku pochodnych glutaminy do paszy na morfologię jelita szczurów (Pełny tekst) |
32 |
J.L. Valverde Piedra, S.E. Szymańczyk, S.G. Pierzynowski |
Wpływ fosforylowanych glukopeptydów (PGP®) na aktywność enzymów trawiennych żołądka i trzustki oraz wyniki tuczu kurcząt brojlerów (Pełny tekst) |
35 |
M. Bieńko, R.P. Radzki, I.Puzio, S.E. Szymańczyk, J.L. Valverde Piedra |
Wstępne badania nad wpływem fosforylowanych glukopeptydów na właściwości mechaniczne kości kończyn kurcząt brojlerów (Pełny tekst) |
38 |
M. Pawłowska, S. Kowalik, M. Smyk, A. Dec, S.E. Szymańczyk, J.L. Valverde Piedra, T. Studziński |
Wpływ L-alanylo-L-glutaminy na cechy wytrzymałościowe kości kończyn prosiąt w okresie postnatalnym (Pełny tekst) |
41 |
E. Święch, L. Buraczewska |
Wpływ lepkości polisacharydów nieskrobiowych (NSP) i dodatku ksylanazy na strawność białka i amimokwasów w jelicie cienkim rosnących świń (Pełny tekst) |
44 |
A. Hotowy, D. Kruszewska, S.G. Pierzynowski |
Wpływ paszy i egzogennych enzymów trzustkowych na poziom Cu i Zn w plazmie krwi prosiąt (Pełny tekst) |
45 |
J. Pierzynowska, E. Grzesiuk |
Czy należy obawiać się grzybów pleśniowych? (Pełny tekst) |