Przegląd Hodowlany 0

PH 2/2001 (luty)

1 T. Żebrowska Fizjologia żywienia zwierząt młodych – wpływ dodatków paszowych na przewód pokarmowy i zdrowie zwierząt (Pełny tekst)
2 R. Mosenthin Niestrawne oligosacharydy w żywieniu świń (Pełny tekst)
6 P. Guilloteau, F. Jacques, V. Rome Stymulacja wydzielania soków trawiennych jako alternatywa stosowania enzymów egzogennych (paszowych) (Pełny tekst)
8 S.G. Pierzynowski, D. Kruszewska Białko pokarmowe i możliwe mechanizmy chroniące je przed działaniem mikroflory przewodu pokarmowego (Pełny tekst)
11 J. Matras, W. Krasucki, E. R. Grela, Z. Mróz Wpływ immunoglobulin G z preparatu immunizowanych jaj na wyniki produkcyjne odchowywanych prosiąt (Pełny tekst)
13 J. Strzetelski, B. Niwińska Wpływ stosowania preparatów mlekozastępczych, różniących się źródłem białka, na wyniki odchowu cieląt karmionych mieszankami treściwymi o różnej postaci fizycznej (Pełny tekst)
18 S. Smulikowska Wpływ enzymów paszowych na rozwój przewodu pokarmowego i wzrost kurcząt brojlerów (Pełny tekst)
23 S.G. Pierzynowski, D. Kruszewska Rola glutaminy i jej pochodnych w utrzymaniu prawidłowej homeostazy jelitowej (Pełny tekst)
27 U. Gacsalyi, R. Zabielski Wpływ pochodnych glutaminy podanych w paszy na aktywność mioelektryczną żołądka i dwunastnicy prosiąt (Pełny tekst)
28 M. Bąbelewska, J. Woliński, W. Korczyński, G. Yao, R. Zabielski Pochodne glutaminy wpływające na sekrecję trzustki u odsadzonych prosiąt (Pełny tekst)
30 M. Biernat Wpływ dodatku pochodnych glutaminy do paszy na morfologię jelita szczurów (Pełny tekst)
32 J.L. Valverde Piedra, S.E. Szymańczyk, S.G. Pierzynowski Wpływ fosforylowanych glukopeptydów (PGP®) na aktywność enzymów trawiennych żołądka i trzustki oraz wyniki tuczu kurcząt brojlerów (Pełny tekst)
35 M. Bieńko, R.P. Radzki, I.Puzio, S.E. Szymańczyk, J.L. Valverde Piedra Wstępne badania nad wpływem fosforylowanych glukopeptydów na właściwości mechaniczne kości kończyn kurcząt brojlerów (Pełny tekst)
38 M. Pawłowska, S. Kowalik, M. Smyk, A. Dec, S.E. Szymańczyk, J.L. Valverde Piedra, T. Studziński Wpływ L-alanylo-L-glutaminy na cechy wytrzymałościowe kości kończyn prosiąt w okresie postnatalnym (Pełny tekst)
41 E. Święch, L. Buraczewska Wpływ lepkości polisacharydów nieskrobiowych (NSP) i dodatku ksylanazy na strawność białka i amimokwasów w jelicie cienkim rosnących świń (Pełny tekst)
44 A. Hotowy, D. Kruszewska, S.G. Pierzynowski Wpływ paszy i egzogennych enzymów trzustkowych na poziom Cu i Zn w plazmie krwi prosiąt (Pełny tekst)
45 J. Pierzynowska, E. Grzesiuk Czy należy obawiać się grzybów pleśniowych? (Pełny tekst)

Zobacz Również