1 |
Choroszy Z., Grodzki G., Choroszy B., Szewczyk A., Stachyra M. |
Ocena pokroju bydła mięsnego w Polsce – opis metody (Pełny tekst) |
5 |
Furowicz A. J., Boroń-Kaczmarska A., Ferlas M., Pobucewicz A. |
Niektóre elementy i mechanizmy determinujące przetrwanie i rozwój bakterii w trudnych dla nich warunkach środowiskowych naturalnych i stworzonych przez człowieka (Pełny tekst) |
10 |
Janiszewski P., Gugołek A. |
Problemy z bobrem europejskim (Pełny tekst) |
13 |
Sitkowska B., Wiśniewska E. |
Frekwencje genów białek mleka i hormonu wzrostu w stadach krów mlecznych (Pełny tekst) |
16 |
Kowol P. |
Rola ras zachowawczych bydła w polskim rolnictwie (Pełny tekst) |
18 |
Bogucki M., Sawa A., Neja W., Oler A. |
Bydło w gospodarstwach agroturystycznych (Pełny tekst) |
19 |
Kunowska-Slósarz M., Makowska A. |
Parametry nasienia knura (cz. 2) (Pełny tekst) |
22 |
M. Skowronek |
List do Redakcji (Pełny tekst) |
26 |
Kuźnicka E. |
Chów fermowy łosia – pozyskiwanie mleka i wyrób sera (Pełny tekst) |
31 |
Kuźniewicz J. |
Psy ratujące ludziom życie. Cz. 2. Psy ratownicze i wspomagające osoby niepełnosprawne (Pełny tekst) |