1 |
Grodzki H. |
Zmiany w chowie bydła w Polsce w ostatnim 25-leciu (Pełny tekst) |
4 |
Ruciński P. |
Selekcja genomowa – nowy rozdział w hodowli zwierząt (Pełny tekst) |
6 |
Jóźwik A., Strzałkowska N., Krzyżewski J., Bagnicka E., Horbańczuk J.O. |
Wpływ czynników genetycznych i środowiskowych na zawartość składników bioaktywnych, wartość odżywczą i przydatność technologiczną mleka krów (Pełny tekst) |
12 |
Kuczyńska B., Puppel K., Nałęcz-Tarwacka T., Niżnikowski R., Łojek J., Beyga K. |
Wartość odżywcza mleka i siary pochodzących od różnych gatunków zwierząt (Pełny tekst) |
18 |
Kuźnicka E., Zajączkowska K. |
Tradycyjne wyroby regionalne z mleka owczego i koziego, jako element dziedzictwa kulturowego wsi, ochrona ich nazw, promocja produktów oraz wsparcie producentów (Pełny tekst) |
22 |
Krupiński J., Jezierski T. |
Czy ochrona zasobów genetycznych koni może szkodzić hodowli? (Pełny tekst) |
25 |
Grzybowski G., Prusak B. |
Różnorodność biologiczna, ekspansja rolnictwa i udomowienie gatunków (cz. 4) (Pełny tekst) |
28 |
Mroczkowski S. |
Współczesne wyzwania hodowli i chowu zwierząt (Pełny tekst) |
30 |
Pazio I. |
Najlepsze buhaje w sezonie 2009.3 (Pełny tekst) |