1 |
Kamiński S. |
Selekcja genomowa – nowe wyzwanie dla genetyki i hodowli bydła mlecznego (Pełny tekst) |
3 |
Reklewski Z. |
Produkcja i spożycie artykułów pozyskiwanych od bydła (Pełny tekst) |
7 |
Z. Pietrzak |
Konferencja naukowa „Hodowla bydła w XXI wieku” (Pełny tekst) |
9 |
Adamczyk K., Szarek J. |
Bydło polskie czerwone – nauka na przyszłość (Pełny tekst) |
12 |
Grzybowski G., Prusak B. |
Różnorodność biologiczna, ekspansja rolnictwa i udomowienie gatunków (cz. 1) (Pełny tekst) |
15 |
Babicz M., Pietrzak K. |
Behawior prosiąt ssących w urozmaiconym środowisku bytowym (Pełny tekst) |
18 |
Furowicz A.J., Czernomysy-Furowicz D., Ferlas M. |
Ubikwityna – białko rozpoznające „nieprawidłowe” peptydy w komórkach zwierząt i człowieka (Pełny tekst) |
21 |
Korwin-Kossakowska A., Sender G., Grzybowski G., Paszek A. |
Żywność pochodząca ze sklonowanych zwierząt – zabiegi marketingowe czy realna potrzeba? (Pełny tekst) |
24 |
Żebrowska A., Bonczar G., Molik E. |
Właściwości prozdrowotne mlecznych napojów fermentowanych (Pełny tekst) |
27 |
Pacholewska A., Gruszczyńska J. |
Ciężki złożony niedobór odporności u wybranych gatunków ssaków (Pełny tekst) |
31 |
Bombik T., Malec B., Górski K. |
Systemy i warunki utrzymania koni w aspekcie dobrostanu (Pełny tekst) |