1 |
Grześ M., Świtoński M. |
Mutacje genu miostatyny i ich wpływ na umięśnienie ssaków (Pełny tekst) |
4 |
Leśniak A., Walczak M., Jezierski T., Sacharczuk M., Gawkowski M., Jaszczak K. |
Wstępne badania nad powiązaniem polimorfizmu genów receptorów węchowych ze zdolnością psów do detekcji węchowej (Pełny tekst) |
5 |
Wszoła M., Molik E. |
Oreksyny – peptydy o wciąż nowych funkcjach (Pełny tekst) |
8 |
Strabel T., Misztal l. |
Cele hodowlane i ocena wartości hodowlanej bydła mięsnego (Pełny tekst) |
10 |
Ostoja-Solecki J. |
A może bydło „česke strakate”? (Pełny tekst) |
12 |
Mirowski A. |
Wpływ różnych źródeł białka sojowego na wyniki odchowu i stan zdrowia cieląt w okresie żywienia preparatami mlekozastępczymi (Pełny tekst) |
16 |
Kotowski K., Szrom A. |
Wpływ profilaktyki swoistej i nieswoistej na ograniczenie występowania zespołu MMA u loch (Pełny tekst) |
19 |
Fedorski J. |
Światowa hodowla koni pełnej krwi angielskiej w XX stuleciu (Pełny tekst) |
23 |
Górecka A., Jezierski T. |
Koń jaki jest każdy widzi…? (Pełny tekst) |
25 |
Gebler E. |
Wpływ różnych systemów krycia na wskaźniki zapłodnienia i wielkość miotu u królików (Pełny tekst) |
26 |
Horbańczuk J.O. |
Wartość odżywcza i sensoryczna mięsa strusi (Pełny tekst) |
28 |
Podkówka Z., Podkówka W. |
Zasady obliczania wartości „biogazowej” substratu na podstawie składu chemicznego (Pełny tekst) |
30 |
Siekierska A., Victorini P. |
Znaczenie wystaw w hodowli bydła mlecznego w Polsce (Pełny tekst) |