Strona |
Autorzy |
Tytuł |
1 |
E. Januś, M. Bąk, W. Strzelecki |
Zalezność pomiędzy dobową wydajnością krów a szybkością oddawania mleka (Pełny tekst) |
3 |
H. Grodzki |
Czy Polska może być liczącym się w Europie producentem wołowiny? (Pełny tekst) |
5 |
A. Dobicki, J. Preś, B. Fuchs, W. Łuczak |
Znaczenie drożdży piwnych w żywieniu bydła i trzody chlewnej (Pełny tekst) |
11 |
A. Kupczyk |
Wyposażenie polskiego rolnictwa w urządzenia do produkcji mleka surowego ‒ stan i perspektywy (Pełny tekst) |
13 |
B. Borys |
Możliwości modyfikacji jakości zdrowotnej mleka i sera owczego przez stosowanie w żywieniu owiec nasion rzepaku i lnu (Pełny tekst) |
18 |
J. Badowski |
Hodowla gęsi białych kołudzkich® ‒ historia, stan aktualny i perspektywy (Pełny tekst) |
22 |
M. Rysiewicz |
Polskie pszczelarstwo A.D. 2005 (Pełny tekst) |
25 |
B. Pilarczyk, A. Balicka-Ramisz |
Występowanie Cryptosporidium sp. u zwierząt gospodarskich (Pełny tekst) |
27 |
W. Podkówka |
Jakość kiszonek z całych roślin kukurydzy produkowanych w latach 1955-2003 (Pełny tekst) |
29 |
S. Pietrzak |
II Ogólnopolskie Seminarium Studenckich Kół Naukowych nt. „Środowisko-Zwierzę-Produkt” (Pełny tekst) |
32 |
S. Mroczkowski, Z. Bernacki |
Doktorzy honoris causa Akademii Techniczno-Rolniczej w Bydgoszczy (Pełny tekst) |