1 |
E. Bernatowicz, B. Reklewska |
Bioaktywne składniki białkowej frakcji mleka (Pełny tekst) |
10 |
A. Merecki |
Kierunki zmian struktur organizacyjnych w zakresie kierowania polską hodowlą (Pełny tekst) |
12 |
D. Krencik |
Praca hodowlana w stadzie bydła mlecznego (Pełny tekst) |
14 |
J. Szarek, M. Tischner, K. Adamczyk |
Aktualne problemy organizacyjne produkcji mleka w warunkach fermowych (Pełny tekst) |
19 |
R. Pakuła, A. Pakuła |
Możliwości korzystania przez polskich hodowców bydła z importowanego nasienia i zarodków (Pełny tekst) |
23 |
S. Kinal, J. Preś, R. Bodarski |
Zaburzenia metaboliczne i fizjologiczne u krów wysoko wydajnych wywołane niewłaściwym żywieniem (Pełny tekst) |
31 |
K. Petkov, I. Jaskowska, A. Kotlarz |
Ocena kiszonek na podstawie zawartości związków azotowych ‒ azotanów i aminokwasów (Pełny tekst) |
34 |
W. Jarmuż, Z. Reklewski |
System utrzymania i użytkowania krów mlecznych na przykładzie fermy doświadczalnej IGiHZ PAN w Jastrzębcu (Pełny tekst) |