1 |
P. Nawrotek |
Epidemiologiczny i genetyczny aspekt odzwierzęcych zakażeń shigatoksycznymi szczepami Eschericha coli – najnowsze dane (Pełny tekst) |
4 |
J. Zastawny |
Możliwości produkcji suszu pastewnego z runi użytków zielonych (Pełny tekst) |
7 |
R. Skrzypek |
Charakterystyka cech funkcjonalnych u bydła rasy jersey (Pełny tekst) |
11 |
D. Borkowska, E. Januś |
Jakość higieniczna mleka towarowego produkowanego w gospodarstwach indywidualnych Zamojszczyzny (Pełny tekst) |
13 |
K. Kotowski |
Przydatność Lydium-KLP w terapii podklinicznych postaci mastitis (Pełny tekst) |
15 |
W. Fudalewicz-Niemczyk, B. Nowosad, S. Kornaś, M. Skalska |
Neospora caninum – groźny pasożyt bydła (Pełny tekst) |
17 |
A. Dankowski, H. Bernacka, M. Kwiatkowska |
Charakterystyka wstępnych etapów oceny poubojowej jagniąt (Pełny tekst) |
19 |
D. Gronet, R. Pikuła |
Genetyczny polimorfizm białek krwi u koni (Pełny tekst) |
23 |
A. Radko |
Markery DNA w kontroli pochodzenia psów (Pełny tekst) |
24 |
|
Genetyczne i środowiskowe możliwości dostosowania wartości rzeźnej i jakości mięsa zwierząt do wymagań konsumentów (Pełny tekst) |
27 |
L. Gacek |
Produkcja żywca króliczego – szansa dla bezrobotnych (Pełny tekst) |
29 |
(Z.P.) |
Seminarium poświęcone zwierzętom futerkowym (Pełny tekst) |
31 |
E. Otoliński, J. Szarek |
Polski handel zagraniczny produktami pochodzenia zwierzęcego (Pełny tekst) |