1 |
S. Mroczkowski |
BSE – stan faktyczny i domniemany (Pełny tekst) |
4 |
J. Przyłucka |
Seminarium „Sztuka zdrowego mięsa” (Pełny tekst) |
6 |
G. Grzybowski |
Modyfikacje genetyczne w produkcji roślinnej i zwierzęcej. Cz. III. Natura zmian dokonywanych w genomie roślin uprawnych oraz opinie na temat bezpieczeństwa żywności zmodyfikowanej genetycznie (gen-food) (Pełny tekst) |
9 |
M. Sawera, J. Gruszczyńska, W. Świderek |
Wykorzystanie markerów mikrosatelitarnych w hodowli zwierząt gospodarskich (Pełny tekst) |
13 |
A. Kołątaj |
Przedział lizosomalny komórki ciekawym obiektem badań reakcji adaptacyjnych (Pełny tekst) |
15 |
K. Bilik |
Efektywność systemu INRA w żywieniu opasanego bydła (Pełny tekst) |
18 |
J. Juszczak, L. Machal, A. Hibner |
Wiek cielenia się jałowic jako czynnik efektywności użytkowania mlecznego krów (Pełny tekst) |
20 |
Z. Pietrzak |
IX Szkoła Zimowa z Zakresu Hodowli Bydła (Pełny tekst) |
23 |
S. Kondracki |
Efektywność rozrodu świń zależy od wyboru momentu krycia (Pełny tekst) |
24 |
K. Kotowski |
Wybrane przyczyny obumierania zarodków i płodów u świń (Pełny tekst) |
27 |
A. Osten-Sacken |
Więcej jagniąt (Pełny tekst) |
29 |
Z. Jaworski, T. Jezierski |
Próby użytkowości koników polskich jako element programu hodowli zachowawczej (Pełny tekst) |
32 |
A. Lewczuk, J. Rymkiewicz |
Przydatność różnych cech do oceny umięśnienia cennych części tuszek króliczych (Pełny tekst) |