Przegląd Hodowlany 0

PH 5/2001 (maj)

1 S. Mroczkowski BSE – stan faktyczny i domniemany (Pełny tekst)
4 J. Przyłucka Seminarium „Sztuka zdrowego mięsa” (Pełny tekst)
6 G. Grzybowski Modyfikacje genetyczne w produkcji roślinnej i zwierzęcej. Cz. III. Natura zmian dokonywanych w genomie roślin uprawnych oraz opinie na temat bezpieczeństwa żywności zmodyfikowanej genetycznie (gen-food) (Pełny tekst)
9 M. Sawera, J. Gruszczyńska, W. Świderek Wykorzystanie markerów mikrosatelitarnych w hodowli zwierząt gospodarskich (Pełny tekst)
13 A. Kołątaj Przedział lizosomalny komórki ciekawym obiektem badań reakcji adaptacyjnych (Pełny tekst)
15 K. Bilik Efektywność systemu INRA w żywieniu opasanego bydła (Pełny tekst)
18 J. Juszczak, L. Machal, A. Hibner Wiek cielenia się jałowic jako czynnik efektywności użytkowania mlecznego krów (Pełny tekst)
20 Z. Pietrzak IX Szkoła Zimowa z Zakresu Hodowli Bydła (Pełny tekst)
23 S. Kondracki Efektywność rozrodu świń zależy od wyboru momentu krycia (Pełny tekst)
24 K. Kotowski Wybrane przyczyny obumierania zarodków i płodów u świń (Pełny tekst)
27 A. Osten-Sacken Więcej jagniąt (Pełny tekst)
29 Z. Jaworski, T. Jezierski Próby użytkowości koników polskich jako element programu hodowli zachowawczej (Pełny tekst)
32 A. Lewczuk, J. Rymkiewicz Przydatność różnych cech do oceny umięśnienia cennych części tuszek króliczych (Pełny tekst)

Zobacz Również