Przegląd Hodowlany 0

PH 1/2001 (styczeń)

1 G. Grzybowski Historia i teraźniejszość choroby BSE (Pełny tekst)
6 J. Denaburski, T. Bąk Niepewność polskich roników przed zbliżającą się integracją z Unią Europejską (Pełny tekst)
8 S. Mroczkowski Komisje etyczne do spraw doświadczeń na zwierzętach (Pełny tekst)
10 A. Litwińczuk, I. Lawera Substancje hamujące w mleku Cz. I. Pochodzenie i zawartość (Pełny tekst)
12 J. Preś, S. Kinal Żywienie krów w okresie zasuszenia (Pełny tekst)
15 G. Różycka, D. Borkowska Niektóre uwarunkowania chowu bydła i produkcji mleka w gospodarstwach Zamojszczyzny (Pełny tekst)
17 B. Szostak Analiza wieku pierwszego oprosienia loszek różnych ras (Pełny tekst)
19 A. Nowicka-Posłuszna Ocena wartości użytkowej klaczy półkrwi – ważne kryterium selekcji hodowlanej (Pełny tekst)
21 M. Budzyński, K. Chmiel Pokazy koni czystej krwi arabskiej w roku 2000 (Pełny tekst)
25 M. Roborzyński, W. Kareta, M. Cegła Użytkowość rozpłodowa alpejskich owiec rasy bergschaf i weisse alpenschaf w okresie ich adaptacji w Beskidzie Sądeckim Cz. II (Pełny tekst)
27 J. Żychlińska Zachowanie się szynszyli w okresie okołoporodowym (Pełny tekst)
29 L. Tymczyna, A. Maińska Toksyczność związków azotowych występujących w środowisku oraz w produktach spożywczych (Pełny tekst)
31 S. Wężyk Nutraceutyki – nowy hit w prozdrowotnym żywieniu świń i drobiu (Pełny tekst)
33 Targi rolno-spożywcze w Polsce w 2001 roku (Pełny tekst)

 

Zobacz Również