1 |
G. Grzybowski |
Historia i teraźniejszość choroby BSE (Pełny tekst) |
6 |
J. Denaburski, T. Bąk |
Niepewność polskich roników przed zbliżającą się integracją z Unią Europejską (Pełny tekst) |
8 |
S. Mroczkowski |
Komisje etyczne do spraw doświadczeń na zwierzętach (Pełny tekst) |
10 |
A. Litwińczuk, I. Lawera |
Substancje hamujące w mleku Cz. I. Pochodzenie i zawartość (Pełny tekst) |
12 |
J. Preś, S. Kinal |
Żywienie krów w okresie zasuszenia (Pełny tekst) |
15 |
G. Różycka, D. Borkowska |
Niektóre uwarunkowania chowu bydła i produkcji mleka w gospodarstwach Zamojszczyzny (Pełny tekst) |
17 |
B. Szostak |
Analiza wieku pierwszego oprosienia loszek różnych ras (Pełny tekst) |
19 |
A. Nowicka-Posłuszna |
Ocena wartości użytkowej klaczy półkrwi – ważne kryterium selekcji hodowlanej (Pełny tekst) |
21 |
M. Budzyński, K. Chmiel |
Pokazy koni czystej krwi arabskiej w roku 2000 (Pełny tekst) |
25 |
M. Roborzyński, W. Kareta, M. Cegła |
Użytkowość rozpłodowa alpejskich owiec rasy bergschaf i weisse alpenschaf w okresie ich adaptacji w Beskidzie Sądeckim Cz. II (Pełny tekst) |
27 |
J. Żychlińska |
Zachowanie się szynszyli w okresie okołoporodowym (Pełny tekst) |
29 |
L. Tymczyna, A. Maińska |
Toksyczność związków azotowych występujących w środowisku oraz w produktach spożywczych (Pełny tekst) |
31 |
S. Wężyk |
Nutraceutyki – nowy hit w prozdrowotnym żywieniu świń i drobiu (Pełny tekst) |
33 |
|
Targi rolno-spożywcze w Polsce w 2001 roku (Pełny tekst) |